Kierrätystä Tramel Oy malliin.

Neo-Act Oy vaihtoi toiminnan yritykseen Tramel Oy :een Harri Niukkanen säätää yritys on eri :)

Ajat ovat muuttuneet (päivitetty 10/2010) Harri Niukkanen perusti Tramel Oy ja hallinoi itse nyt tätä kierrätys kuviota nimeltä Tramel Oy. Materiaalikierrätys ja kaikenlainen kilpailijoiden ostaminen poispelikentältä mahdollisuuksien mukaan on arkipäivää. Edelleen kyseisestä paikasta ei saa mitään varaosia toisin kuin monelta muulta on mahdoolista ostaa kaipaamaansa vanhaan laitteeseen sopivaa varaosaa.

Tramel Oy työntekijöillä on vieläpä vaarallista olla siellä töissä esimerkiksi Trukkikuljettajalta meni puutteellisten suojavarusteiden takia sormet.Tästä ei työtapaturma ilmoituksia tehty sillä uhri ei osaa suomea vaan on venäläisperäinen työntekijä.Näin siis Tramel Oy jonka toimintaan ei tunnu kukjaan puuttuvan.Siunataan siis Tramel Oy ja toivotaan että homma loppuu omaan mahdottomuuteensa.

 

 

Lahteen on tullut kierrättäjä: Tramel Oy  ja  ja MOBO - Käytetyn tavaran ja uudelleenkäytön erikoismyymälä.

Aiheesta voit keskustella keskustelupalstalla osoitteessa viheraho.info

Lue tästä miten erikoisesti uudelleenkäyttö tässä myymälässä toimii. Katso tästä minkälaista asiakaspalvelua siellä on.

Radiovoiman kanavalla pyörii nyt radiomainos: (kesto 20 sec)

"MOBO käytetyn tavaran ja uudelleen käyttöönoton erikoismyymälä on avattu mestarinkadulle sopenkorpeen. meiltä saat kierrätyksestä esimerkiksi uudelleenkunnostetut

tv :t, videot, tietokoneet ja stereot sekä huonekalut fiksuun hintaan .Ota hyöty irti kierrätyksestä .MOBo Mestarinkatu 12 ,Sopenkorpi!"

Myymälässä ei tosiaankaan juurikaan tiedetä erilaisista sähköisistä laitteista ja surutta pistetään esim commodore tavaraa materiaalikiertoon ja paljon sellaista tavaraa ja varaosaa jota vielä voitaisiin hyödyntää.

Katso tätä kierrätystä vielä hetkinen sitten.Nyt on pihaa siivottu kun tein asiasta julkisen.Tämä asia todistaa sen että tämä yritys / yhteisöt ei asiota kovinkaan vakavasti ota kun julkisuuden kautta näitä asiota vasta aletaan ajattelemaan.

 

Neo-Act::n Oy Harri Niukkanen on kirjoittanut seuraavaa. Lue tämä tästä

Kirjoitukseen kommentoisin sen että on tärkeää toki että työllistetään mutta ei voi olla kestävää kehitystä kun Tramel Oy pistää materiaalikiertoon

sellaistakin tavaraa joka olisi kunnostettavissa.

Lisäksi Tramel Oy Lahdessa säilyttää tavaransa I-luokan pohjavesialueella ilman mitään suojaa ulkona säiden armoilla. Elker :n ohjeet säilytykselle löytyy tästä. Tramel Oyy on tämän mukaan ISO 14001 ympäristöjärjestelmässä.Sittemmin Tramel Oy ympäristölupaa on rajoitettu Lahdessa joka onkin aivan oikein.

Näin haitallisia kemikaaleja ja muita aineita pääsee pohjavesiin.

"Kaupunginhallitus ilmoittaa lausuntonaan Hämeen ympäristökeskukselle, että sillä ei ole huomautettavaa Neo-Act Oy:n ympäristölupahakemuksesta". Tramel Oy toimii neo-act py :n ympäristöluvalla edelleen kyseisessä kohteessa.

 

 

Katso kuvia tästä Näissä ei siis ole mitään huomautettavaa !!!                                     

Kuvissa on mm irroitettuja kompressoreja joista lienee päästetty freonit ilmaan!!!

 

Tarkastuksessani 14.03.2008 oli havaittavissa pihan siivoutumista joka on hyvä asia.

 

Kirjelmässään Harri Niukkanen on huolissaan freonien pääsystä ilmakehään. Niin pitääkin  olla. Tänään 28.02.2008 katsellessani Lahden toimipisteen pihaa havaitsin siellä olevan pakastimia yms kylmälaitteita joista osin oli kompressorit irroitettu leikkaamalla putket poikki. Käsitykseni mukaan Neo-Act Oy:lla ei ole freonien talteenottojärjestelmää joten on kyseenalaista miten nämä laitteet siellä pihalla ovat.

Tramel Oy "kierrätys" on sitä että Lahdessa otetaan tavaraa vastaan ja parempi tavara kuljetetaan Helsinkiin koska siellä saadaan suurempi hinta.

Lisäksi Tramel Oy Oy pistää surutta Commodore koneita purkuun,kun niitä on kuulema liikaa!

Tämä ei ole asianmukaista kierrätystä käsitykseni mukaan!

Tämä ei ole sopusoinnussa Harri Niukkasen kirjoittaman kirjelmän kanssa jonka hän on osoittanut Vihreälle eduskuntaryhmälle.

Lisäksi Harri Niukkanen peräänkuuluttaa sitä että laitteita korjattaisiin jotta laitteiden elikaari olisi pidempi.

Suurta osaa tuotteista ei korjata vaan ne laitetaan materiaalikiertoon sellaisenaan

Harri Niukkanen ja Tramel Oy Oy  ei myy harrastajille materiaalihintaan sitä viallista tavaraa jota voisi vielä hyödyntää.

Lisäksi Lahdessa ammattitaito Tramel Oy :lla on lapsen kengissä sillä toimipisteessä Lahdessa ei ole ammattitaitoista henkilökuntaa joka tuntisi erilaisia laitteita.

Tietokoneasiantuntija, joka heillä päättää mikä kone menee purkuun ja joka menee myymälään ei tunnista pentium III ja Pentium 4 konetta toisitaan!

Harri Niukkanen oli sitä mieltä että kyllä tämä "tietokoneasiantuntija" vielä oppii!

Kun tietotaito on näinkin hataralla pohjalla on vähintäänkin kyseenalaista voiko tälläiselle pohjalle rakennettu kierrätys oikeasti toimia?

Runsaasti vielä aivan käyttökelpoista pistetään materiaaleiksi luonnon hyvin voinnin kustannuksella!

Tämä tarkoittanee sitä että paljon erikoisia erikoistarkoituksiin suunniteltuja, vielä käyttökelpoisia laitteita menee purkuun materiaaleiksi koska tieto-

taitoa ei Lahden pisteessä ainakaan ole eikä lienee aikaakaan.

Kuvaputkien käsittelyä Harri Niukkanen peräänkuuluttaa kirjeessään mutta saamieni tietojen mukaan Tramel  Oy kuskaa ne muihin maihin käsiteltäviksi joissa tietotaito ei ole sitä mikä se on täällä suomessa suomalaisella osaamisellaan. Kuulema mm. Saksaan! Muistakaa Niukkasen peräänkuuluttama läheisyysperiaate!

Suomessa on kuvaputkia käsittelevä yritys Forssassa  ,mutta Saksa on lähempänä!

 

Tramel Oy tekee yhteistyötä Sytrim-hankkeen kanssa ja sivuillaa Sytrim kuuluttaa romua materiaalikierrätykseen. Tämäkään toiminta malli ei ole Niukkasen kirjelmän mukainen . Lue juttu tästä

Sinne katoaa paljon käyttökelpoista joka olisi vielä kierrätettävissä.Havaitaan että raha marssii ympäristöasioden edelle vaikka Harri Niukkanen antaa toista ymmärtää. Ne teot ne teot tekevät yrityksestä vasta kunnollisen...ei ne puheet.....Valitettavasti.....

 

 

Miten tämänkaltaiseen tilanteeseen on päädytty?

 

Yksi syy on varmasti se, että mm. nämä toiminnat kilpaillutetaan ja halvimman tarjouksen tehnyt saa "kierrätysen". Nyt pitäisi kuitenkin muistaa mitä Eu:n SER direktiivi kertoo.

 

 

 Siellä mm lukee seuraavaa:

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON DIREKTIIVI 2002/96/EY,
annettu 27 päivänä tammikuuta 2003,
sähkö- ja elektroniikkalaiteromusta
EUROOPAN PARLAMENTTI JA EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO,

 

(18) Etusijalle olisi mahdollisuuksien mukaan asetettava
sähkö- ja elektroniikkalaiteromun ja sen komponenttien,
osakokoonpanojen ja kuluvien materiaalien uudelleenkäyttö.
Jos uudelleenkäyttö ei ole suositeltavaa, kaikki
erikseen kerätty sähkö- ja elektroniikkalaiteromu olisi
saatettava hyödynnettäväksi, minkä aikana kierrätyksen
ja hyödyntämisen olisi oltava laajamittaista. Lisäksi tuottajia
olisi rohkaistava käyttämään kierrätettyä materiaalia
uusissa laitteissa.
 
Serdirektiivi on luettavissa kokonaisuudessaan tässä.

 

Tähän ei Harri Niukkanen kaikesta päätellen ole suostuvainen vaan Lahden myymälässä on ainoastaan 5 euron hintainen löytökori jossa on sentyylistä tavaraa jotka usein ovat jo valmiiksi niin vioittuneita että kunnostamista ei voi kohtuullisesti suorittaa ja varaosia heiltä ei saa.

Tässä Harri Niukkanen peräänkuuluttaa tuotteiden elikaarenpidentämistä mutta ei myy materiaalihinnalla eikä millään hinnalla sitä tavaraa joiden elinkaarta voitaisiin pidentää.

Näin siis Harri Niukkanen Tramel Oy sivuillaan .Lue tästä

Lainaus tekstistä:

Harri Niukkanen kertoo:

"Suomessakin kiistelty uudelleenkäyttö sai kannatusta isoilta eurooppalaisilta toimijoilta – lisäähän se tuotteiden elinkaarta ja on siksi hyväksyttävää! Kaikki odottavat jännittyneinä ja lobbaavat tiukasti jo vuonna 2008 päivitettävää WEEE-direktiiviä."

Tuotteiden elinkaarta pidennetään Tramel Oy :ssa siis pistämällä suuria määria tavaraa muskaksi materiaaleiksi.

Vain sellaiset tuotteet päätyvät myyntiin josta saa ison voiton. Sosiaalisuutta nähtävästi?????

 

Käydessäni Lahdessa Mestarinkadun Tramel Oy myymälässä 06.03.2008 Minulle ilmoitettiin että minulla on porttikielto myymälään syy:  Mustamaalaaminen ja samalla on oveen ilmestynyt kuvauskielto äänityskielto ja videokuvaamiskielto.

Kun otin kamerallani talteen keskustelua jota kävimme siinä ovella kaveri otti minulta kameran kädestäni ja paiskasi sen maahan seurauksella että se meni rikki.

Keskustelua siihen saakka voi kuulla tästä

Ikävää että keskusteluyhteyttä ei ole kun on kuitenkin kyse melkoisen tärkeistä ja yhteiskunnallisista seikoista.

Kummallista.....Kyseessä on sosiaalinen yritys jonka tehtävä on auttaa syrjäytyneitä ja eläkkeelläoleva ja vapausrangaistusta suorittava henkilö on tälle johtohenkilölle pelkkää saastaa.Kyllä nyt jossain on jokin vika joko asenteissa tai jossain asioden hoidossa.

Tramel aiheista keskustelua Nuorten pulmakulmasta tässä

Viheraho.com seuraa tilannetta.

Syyskuussa työnsä lopettavat henkilöt on tervetulleita Pasiradion lähetykseen keskustelemaan kierrätyksen tilasta tänäpäivänä.

Ottakaa yhteyttä vaikkapa palautelomakkeen kautta.

 

 

Tästä voit antaa palautetta mikäli tiedät Neo-Act Oy:n toiminnassta esim puutteita yms niin viheraho.com toimittaa tietoja eteenpäin anonyymisti.

 

 

 Lista yrityksistä jotka tekevät ja käyttävät  Tramel Oy :n palveluja,välittämättä oikeasta kierrätyksestä.

 

 

 

Kierrätys lahti kierrätyskeskus lahti kierrätyspalveluja neo-act työ & toiminta ry mestarinkatu mobo kierrätysmyymälä